Sibylle spåkvinde

Kalendarium

Juni måned
Webmaster kalender_dk@eudoramail.com


Sibylle
Der er efter al sandsynlighed tale om flere forskellige kvinder med dette navn, og det kan være vanskeligt at udrede, hvem der har sagt hvad. Desuden er Sibylle også kendt under navnene Sibylla og Sibyllen
Den ene var datter af kong Daradanos af Troja og siges at være forfatter til de Sibyllinske bøger.
Den anden boede i Cumae i det sydlige Italien og var udødelig, men ældedes stadig. Sidstnævnte skulle ifølge én myte have bedt Apollon om evigt liv, men glemt at bede om evig ungdom. Derfor blev hun stadig ældre, indtil hun fra en flaske bad om lov til at dø, En anden myte fortæller dog, at hun skulle have afslået Appollons gunst og at han derfor dømte hende til evig ældning.
Sibylle var et guddommeligt orakel og Æneas spurgte hende til, råds inden han tog ned til underverdenen.
De Sibyllinske orakelbøger fik stor betydning for udviklingen af den Romerske gudeverden. Det fortælles at Sibylle tilbød Romerne at købe De 9 Sibyllinske bøger, men at Romerne afslog tilbuddet. Sibylle brændte derfor 3 af bøgerne og tilbød så Romerne at købe de resterende 6 bøger for samme pris. Det afslog Romerne også, Sibylle brændte så yderlig 3 bøger, og tilbød så igen Romerne at købe de sidste 3 bøger stadig for samme pris. Romerne blev nu så bange for, at de sidste 3 bøger også skulle blive brændt, at de indvilligede i at købe dem.
 

Webmaster kalender_dk@eudoramail.com I Toppen af siden I Juni måned